Traim in romania .........

"Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul" o expresie des intalnita pe care am sa o folosesc si eu in cele ce urmeaza.
Poate daca am fi trait in alta tara am fi avut timp si de altceva insa pentru ca traim in romania nu mai avem timp pt nimic.
Poate daca eram JAPONEZI si noi am fi avut mai mult timp pentru a mai face cate ceva. Asa suntem tot timpul ocupati iar pentru ceea ce trebuie sa facem nu mai avem timp.
Japonezii au avut nevoie de doar şase zile pentru a repara şi repune în funcţiune o autostradă distrusă de cutremurul din 11 martie.


După ce la doar şase zile de la cutremurul care a îndoliat întreaga ţară se apucaseră deja să repare o autostradă extrem de importantă pentru transportul rutier din nord-estul Japoniei, niponii au transformat ceea ce părea o zonă irecuperabilă într-o şosea perfect funcţională. Totul în doar şase zile.


Mentionez ca in a saptea zi fie sau odihnit fie au incercat sa isi ajute conationali afectati de furia naturii.
Munca de recuperare a Autostrăzii Great Kanto, care se întinde în provincia Naka, a început în 17 martie, fotografia iniţială fiind realizată în timpul unor inspecţii realizate de muncitorii companiei care se ocupă de şoselele şi autostrăzile din zonă.( Inspectii A doua fotografie este realizată în 23 martie, dată la care "oficialii" au redeschis tronsonul afectat grav de cutremur ( "oficialii" - au venit cu mare tam tam ,au taiat panglica, s-au dat o tura pe cei 10 km, dupa care au trecut in emisiunile televizate pentru a da bine la toata tara )
Concluzia! este simpla ei au avut timp deoarece la ei ziua nu are 24 de ore ca doar este tara soarelui rasare si deci acolo este altfel.