Supravietuitori, Speranta, Minuni

Japonia este tara in care pana si pietrele plang, speranta de a mai gasii o ruda in viata este cautata cu masca pe fata, printre darimaturile ramase in urma valului seismic si in urma radiatilor de la centrala nucleara Fukushima
O suta de mii de copii sunt in grija autoritatilor. Ramasi fara parinti, sau fara casa, sau fara scoala, sau fara toate trei la un loc, acesti copii, o suta de mii, au nevoie de ajutor.
Un pahar cu apa si un pumn de mancare ii ajuta sa supravietuiasca.
Despre durerea din sufletul japonezilor nu vorbeste, deocamdata nimeni. Japonia nu are timp sa-si traga sufletul.
Din ora in ora are loc un cutremur de cel putin cinci grade. Unele trec si de 6 pe scara Richter. Sperantele japonezilor nu se prabusesc insa, asa usor. Peste 25.000 de oameni au primit o noua viata.
Cand credeau ca totul s-a sfarsit, cineva le-a auzit strigatul de ajutor, chiar si dupa cinci zile sub daramaturi.



Copii ramasi fără părinţi, sau fără casă, sunt cei mai mici dintre supravieţuitori.
Mulţi dintre ei sunt prea mici spun unii ca să îşi amintească ziua în care lumea lor s-a prăbuşit.Poate asa este insa japonezii stiu ca in astfel de momente disciplina ii poate scoate pe un fagas drept. Stau si ma intreb daca o astfel de catastrofa s-ar fi produs la noi oare eram la fel de disciplinati ca si japonezii. Va las pe voi cei ce cititi sa imi dati raspunsul, sau poate mai bine sa ne dam singuri raspunsurile la tot ceea ce s-a intamplat.


Sunt şi copii norocoşi care au supravieţuit dezastrului împreună cu cei dragi. Pe alţii, soarta şi echipele de salvatori i-au adus din nou în braţele apropiaţilor.
Familii reîntregite şi orfani luptă acum împreună pentru supravieţuire şi stau ore întregi la cozi interminabile pentru o sticlă de apă şi un pumn de hrană. Poate ar trebui sa luam exemplu de la japonezi de la disciplina de fier ce ii caracterizeaza .
La noi ne-am fi omorat in picioare ne-am fi bagat in fata cum putem , nu am mai tine cont de nimic .
Uitandu-ma la televizor ma simt neputincios in fata a tot ce se intampla mi-as dorii sa pot ajuta cu ceva insa ....Nu cred ca pot face eu foarte multe poate doar sa ma rog pentru cei nevoiasi insa pa langa asta pot scrie despre dezastru din Japoania si poate vom fi mai multi care sa incerce sa spuna o rugaciune pentru cei care sunt acum la grea incercare .



Nota: reportajele sunt marca ANTENA 1, si ii felicit pe aceasta cale pentru profesionalismul cu care prezinta situatia din Japonia