Hristos a Inviat !

De peste 2000 de ani intreaga crestinatate sarbatoreste ziua binecuvantata in care Iisus Hristos Mantuitorul lumii a inviat din moarte. In fiecare an, in prag de primavara, minunea Invierii Domnului ne reaminteste ca, noi, oamenii, n-am fost creati spre moarte, ci spre viata vesnica.
Stim preabine ca pentru cei mai multi dintre noi acest moment este sublim, cu adevarat dumnezeiesc, in timp ce pentru altii ar putea fi doar interesant; pentru unii emotionant pana la lacrimi, pentru altii doar frumos; pentru unii luminat si incarcat de har si binecuvantare, pentru altii doar o simpla manifestare traditionala… fiecare traind acest moment in functie de relatia sa personala cu Dumnezeu, pe masura credintei fiecaruia.
Cel ce a venit la Inviere insetat de iubire si adevar, se va intoarce acasa cu sufletul plin de Dumnezeul iubirii si al adevarului; cel ce a venit doar pentru frumusetea praznicului, s-a putut bucura de un ceremonial frumos si luminat; cel ce a venit doar pentru bunatatile culinare, nu se va intoarce acasa cu mana goala. Praznicul Invierii ne indestuleaza pe toti, si spiritual si material. Nimeni nu se va intoarce acasa mai sarac de cum a venit, pentru ca Domnul Dumnezeu e nemasurat in bunatate si darnic intru-toate.
Hristos A Inviat