De ce acest titlu ? Raspunsul:
In traducere libera putem spune : E-mail = Poştă electronică sau casuta postala pentru mesaje transmise/primite electronic; mesaj ce poate fi transmis simultan la mai multi utilizatori, si continui prin a spune ca prin e-mail se pot trimite documente atasate in diferite formate, iar de multe ori e-mail-ul inlocuieste cu succes sedintele in sala de conferinte sau sedintele in sistem tele-conferinta comunicarea.
Si pentru ca suntem in era comunicatiilor folosim expresia "vezi ca ti-am trimis mail" sau "am/nu am - primit mailul de la tine" ; zilnic citim mesajele primite iar daca am face un studiu am observa ca cel putin 55% din aceste mesaje contin : glume , filmulte , mesaje publicitare,linku-ri spre diverse site-uri.Uneori radem la glumele primite de la prieteni iar la randul nostru le transmitem mai departe si uneori chiar le reprimim inapoi.
Din pacate unele mesajele primite contin virusi.In practica de astazi hakerii trimit diverse mesaje de solidaritate prin care te roaga sa trimit mesajul mai departe insa utilizatorul nu stie ca mailul primit contine si o frumusete de virus ce iti poate infecta calculatorul, si care apoi retransmite mesajul de pe adresa la toti cei pe care ii ai in adress book fara ca tu sa stii iar atasat la mail sunt tot felul de prostii care te indeamna sa deschizi cat mai multe site-uri etc.
La deschiderea mesajului vrei sa faci un gestul omenesc plin de bunatate in speranta ca vei ajuta persoana suferinda. Din pacate transmiterea acestui mesaj nu duce decat la mesaje de tip spam mai departe.
Acesti virusi cu auto-multiplicare fac parte din categoria celor mai inteligenti, deoarece infecteaza tot ce ating. avand proprietatea de a se autoreplica şi de a se răspândi, infectând părţi din sistemul de operare sau alte programe executabile. Ei se strecoară printre programele de pe un calculator sau dintr-o reţea, fără ca utilizatorii să îşi dea seama şi provoacă diverse efecte, de la unele inofensive (cântă o melodie sau afişează mesaje pe ecran), până la cele mai distructive (trimite e-mailuri cu documente confidenţiale, distruge informaţiile de pe hard-disk, formatează hard-disk-ul, suprascrie Flash-BIOS-ul etc.). Adesea virusul rămâne rezident în memoria calculatorului, pentru a putea infecta următorul program lansat în execuţie sau mediu de stocare introdus în calculator.
Ce pot sa iti spun mai mult un adevarat cancer pentru Calculator
Concluzia : Ai grija ce mesaj citesti. Ai grija ce trimiti pe mail
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu