Proiectul ‘De la capat’

Pagina Oficiala a proiectului http://delacapat.ro/ “De la capat” este un program initiat de trupa Voltaj pentru a atrage atentia asupra numeroaselor probleme ale copiilor si tinerilor. Este un apel adresat tuturor prietenilor trupei, tuturor iubitorilor de muzica, pentru a acorda mai multa atentie acestui subiect. In mod concret, cei care doresc sa ajute se pot implica in proiectele a doua organizatii partenere – World Vision Romania si Habitat for Humanity Romania. In ultimii 10 ani, echipa Voltaj a sprijinit proiecte, cazuri individuale, a participat la colectare de fonduri dar pentru a putea avea un impact mai mare este nevoie de o implicare mai larga. “Avem credinta ca nu exista subiect mai important decat dezvoltarea copiilor si tinerilor, pentru ca ei sunt cei pe mainile carora sta viitorul nostru comun. Ne-am gandit sa punem ce stim sa facem mai bine, in beneficiul acestei idei. Asa s-au nascut piesa, videoclipul, intregul proiect” – spune Calin Goia, solistul trupei Voltaj. “De la capat” este un purtator de cuvant pentru programele dedicate copiilor si tinerilor aflati in dificultate. Principalii parteneri ai Voltaj sunt doua organizatii, care se ocupa de aceste probleme si in proiectele carora trupa este implicata de peste 5 ani. Cei care doresc sa ajute pot alege unul dintre proiectele incluse in programul “De la capat”.

Despre Viata

Un profesor de filosofie stãtea în fata clasei având pe catedrã câteva lucruri.. Când ora a început, fãrã sã spunã un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de tenis.
I-a întrebat pe studenti dacã borcanul este plin si acestia au convenit cã era.
Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de tenis.
I-a întrebat din nou pe studenti dacã borcanul era plin, iar acestia au fost de acord cã era.
Profesorul a luat dupã aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stãtea treaba, iar acestia au rãspuns în cor"pliiin"!
Profesorul a scos de sub catedrã douã cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de aceastã datã definitiv. Studentii au râs.
Dupã ce hohotele s-au domolit, profesorul spus: "Acum as dori sã întelegeti cã acest borcan reprezintã viata voastrã.
Mingiile de tenis reprezintã lucrurile importante pentru voi: familie, copii, sãnãtate, prieteni si pasiunile voastre. Dacã totul ar fi pierdut în afarã de acestea, viata voastrã ar fi tot plinã.
Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteazã pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mãrunte. Dacã veti începe cu nisipul, nu veti mai avea unde sã puneti mingile de tenis si pietricelele.
La fel si în viatã, dacã îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodatã timp pentru lucrurile importante pentru tine..
Acordã atentie lucurilor importante pentru fericirea ta.
Joacã-te cu copiii, iesi cu sotia în oras la cinã, joacã tenis sau orice alt sport, vei avea suficient timp altã datã sã faci curat sau sã repari cine stie ce dispozitiv.
Ai, în primul rând grijã de mingile de tenis, ele conteazã cu adevãrat.
Stabileste-ti prioritãtile, restul e doar nisip ! "
Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele douã cãni de cafea. Profesorul a zâmbit:
"Mã bucur cã întrebi asta, ele vor doar sã arate cã, oricât de plinã ar pãrea viata ta, e loc întotdeauna pentru douã cãni de cafea, împreunã cu un prieten."
Impãrtãsiti acest mesaj cuiva drag,.. noi tocmai am fãcut-o.