Supravietuitorii

De ce ? "Supravietuitorii" pentru ca am urmarit intens in presa cazul maternitatii Giulesti, un caz nefericit, tragic care nu a adus cu el decat durere si multa multa intristare in sufletul parintilor dar si asupra opiniei publice in general.
Am incercat sa ma pun in locul acelor parinti si doar gandul ca s-ar putea intampla acest lucru m-a infiorat.
Cu toate acestea cei 5 micuti din cei 11, cu o dorinta de viata enorma au reusit sa treaca poate peste cel mai mare prag al vietii. Au infruntat moartea si uite ca la o luna de la producerea nefericitului eveniment, au reusit sa supravietuiasca ba mai mult este poate un nou capitol in medicina mondiala nu numai romaneasca in conditiile in care intreaga lume medicala a privit cu interes aceasta evolutie a bebelusilor.
Uitandu-ma la stiri aseara si felicit pe aceasta cale Echipa Antenei 1 pentru reportajul realizat mi-au dat lacrimile de emotie si bucurie ca acesti bebelusi au reusit sa traiasca.
Si acum cand scriu acest mesaj am lacrimi in ochi de fericire si bucurie pentru cei 5 micuti dornici sa ajunga in bratele parintilor si a bunicilor. Ce bucurie poate fi mai mare decat sa iti ti in brate micutul care a trecut prin momente cumplite.
Pacat ca acesti bebelusi nu pot sa vorbeasca intregii lumi ceea ce au simtit ei, durerile prin care au trecut si ceea ce cred ei despre sistemul medical actual.
NU vreau sa credeti ca acuz asistenta pe tura careia sa produs evenimentul. departe de acest lucru si afirm cu tarie ca ceea ce i se intampla acestei femei este dezgustatator.
Un criminal in serie este inchis doar daca presa face valva iar aceastei femei care in momentul de fata are nevoie de un psiholog ii este interzis acest lucru si este intemnitata si umilita. Credeti ca ea a vrut sa se intample acest lucru? In afara pe o astfel de sectie sunt cel putin 3 asistente. La noi 1 om la 11 bebelusi este criminal. Intreg sistemul este PUTRED si din pacate rezultatele sa vad cu ochiul liber : plec asistente ,plec medici , plec dincolo dornici sa profeseze intrun mediu linistit, dar nu voi dezvolta subiectul acesta.
Ma opresc la cele 5 inimioare care incet incet vor creste mari si poate vor avea puterea sa schibe "viata, sistemul" pe care au vazut-o la venirea pe lume.
Felicitari intregului personal medical de la Spitalul Grigore Alexandrescu care au monitorizat clipa de clipa starea micutilor, felicitari celor ce i-au scos din infernul in care nu au vrut sa fie cei mici.
Tot ce as mai adauga acum este o urare micutilor bebelusi. Sa cresteti mari si sa va bucurati de fiecare clipa sa va traiti viata cat mai frumos si sa fiti sanatosi. puternici a-ti demonstrat ca sunte-ti deja





Filmuletele postate sunt de pe site-ul postului de televiziune Antena 1

Prima Zi de Scoala

As putea spune ca sunt unul dintre acei oameni pentru care toamna incepe cu adevarat abia odata cu scoala.Nu am sa vorbesc despre toamna pentru ca am facut acest lucru cu ceva zile tot aici pe blog, insa am sa ma opresc la un alt capitol al inceputului de toamna si anume : "Prima Zi de Scoala"
Cand eram mic "as fi vrut sa ung scoala cu slanina sa o pape caini" lucru pe care nu l-am reusit al duce la indeplinire, dar cred ca cineva, nu stiu cine a avut acceasi dorinta ca si a mea , si pana la urma a gasit o rezolvare a acestei probleme,asa ca noul an scolar incepe cu tensiuni in sistemul de educaţie: scoli inchise, profesori concediaţi si nemulţumiri ale cadrelor didactice, ale căror salarii au fost taiate. Adevarul este ca Scoala romaneasca a ramas fara cateva mii de cadre didactice, in urma disponibilizarilor sau a reducerii salariale cu 25%.
Desi a trecut ceva timp de cand am pasit prima data in curtea scolii imi aduc aminte cu placere de prima zi de scoala. Azi, in prima zi de scoala a anului scolar 2010/2011, ma gandesc cu drag la ziua in care am pasit pentru prima data in bancile scolii.
Imi aduc aminte cu nostalgie de una dintre cele mai frumoase toamne din viata mea , cea care mi-a oferit bucuria de a pasi in universul plin de farmec si mister al scolii. Cu pasi mici si cu ghiozdanul in spate, tinand-o strans de mana de mama, ne indreptam spre scoala zgribulit de racoarea unei dimineti de septembrie .
In curtea scolii era mare zarva iar la microfonul din fata careului "tovarasului director" ne ura bun venit si ne-a facut cunostinta cu cea care cea care mi-a indrumat primi pasi in abecedar, d-na invatatoare Sigovan.
Imbracat in uniforma acelor vremuri cu ghiozdanul patrat in spate si cu un buchet de flori in mana ma simteam pierdut intr-o mare de copii care aveau sa imi fie mai tarziu priteni.
Vremurile s-au schimbat Ghiozdanul a fost inlocuit de mapa sau rucsacel, iar mama avand acum o "minunatie de baiet" nu a a mai venit cu mine la scoala decat doar atunci cand trebuia sa ia la cunostinta despre "isparvile" pe care le faceam.


Scoala generala Regina Maria Sibiu

Si pentru ca am vorbit de scoala am sa postez si cateva poezii despre prima zi de scoala.

Prima zi de şcoală poezie de Vali Slavu

Din pătucul lui, Raducu,
După ce a stins lumina,
Aşteptând ca să adoarmă,
Auzi în curte larmă.
Miaună, sub geam, motanul:
- Miau! Nu mi-aţi văzut ghiozdanul?
O răţuşcă ţipă tare:
- Mac! Nu am ascuţitoare!
Sub şopron, un şoricel,
Îl întreabă pe viţel:
- Tu ţi-ai cumpărat caiete?
Ai lipit şi etichete?
Măgăruşul bosumflat
Rage-n curte, disperat:
- I-ha! Cine e ştrengarul
Care mi-a ascuns penarul?
O purcică durdulie
Face mare gălăgie:
- Îmi lipseşte din penar
Guma şi un liniar!
Iar puicuţa cea moţată
Strigă, tare supărată:
- Terminaţi cu gafele!
Unde-mi sunt agrafele?
Căţeluşa-i agitată,
Uniforma nu-i călcată:
- Când să mă mai pregătesc?
Nici pantofii nu-i găsesc.
Necheză, deodată, mânzul:
- Cred că vă apucă prânzul,
Până să vă pregătiţi.
Hai mai repede! Grăbiţi!

Gălăgia s-a sfârşit
Când Raducu-a auzit,
Ca prin vis, o voce blândă,
Iubitoare, tremurândă:
- Dacă stau să te privesc,
Milă mi-e să te trezesc.
Haide, dragul mamei, scoală!
Azi e prima zi de şcoală.

Prima zi de şcoală de Valeriu Cercel

După luni de plictiseală, zile, nopţi caniculare,
Printre halbe, mahmureală, pe la munte, pe la mare,
Văd aiurea într-un ziar, vestea aia mai nasoală
Desenată de tipar :“MÂINE-I PRIMA ZI DE ŞCOALĂ!”
Pe-o terasă, sub umbrele, cu fetiţe decoltate,
Arătând precum şi ele,-n anu’ trei de facultate,
C-am gândit de două ori, ambele la tata doar,
Prezentându-mă în zori, să nu-l văd pe dracu’ iar,
Fi’nd în şcoală cunoscut şi cu ani buni de vechime,
Într-a patra, c-au sărit toţi din clasa mea pe mine,
Însă cu mai mult respect, parcă şi un pic de teamă,
Lucru ce-l găsesc corect, nefiind de-aceeaşi seamă;
Ce mai vâlvă! Ce pupici ! Eu, mai mare printre ei,
Se mirau şi-a’ lor mămici ca de zmeul între zmei,
Nu mai zic de-nvăţătoare ce m-a strâns cu drag la piept
Şi de doamna directoare, c-am putut să mă deştept,
Iar în clasă, prima oră, fără să mă sinchisesc,
Cu-o excepţie minoră, fui lăsat să şi vorbesc,
Chiar mai mult, mă ascultau, şi nu spun istorioare,
Pedepsit n-am fost să stau, un minut doar, în picioare,
Şi apoi, ca niciodat’, nimeni nu m-a luat de prost,
Dup-atâta repetat ştiind toate pe de rost,
Mai cu seamă că a patra aşa mult ce mi-a plăcut,
De cinci ani, tare ca piatra, altceva nu am făcut;
Că şi tata-i mândru tare, intelectual agrar,
Numai mama vise are, la liceu să fiu măcar
Pe un post de profesor, cu probleme mai uşoare,
Nu cum am, ca-nvăţător, pe la clasele primare.

Si pentru ca eu am fost un elev "model" am sa inchei cu

Azi e prima zi de scoala
Dragul meu, fii gata
Unde-i scoala, nu-i tocmeala
Imi vorbeste iarasi tata.
Sa inveti, sa fii cuminte
Esti scolar de-acu-nainte
Zice iarasi aspru tata.

Vine tata cateodata
Pe la scoala noastra "draga"
Eu din banca-i vad caciula
Tremur iara.
Si cand suna clopotelul
El ma ia frumos deoparte
Si ma-ntreaba, ma descoase
De-am fost eu bun la carte.
Il cunosc eu ca e tare Curios
Daca nu cumva odrasla
A mai luat un 4 bengos
Si ii spun timid : Luai astazi
Nota 4 la citire.


200 lei bancul cu Politisti - Comunitari

Un student din Iaşi a fost amendat pentru un banc spus pe stradă. - Poate acest lucru era firesc acum 20 si ceva de ani in urma dar in zilele noastre este putin bizar si trist.
Totusi tragem concluzia ca nu era orice fel de banc ci unul care aduce injurii unei persoane sau institutii de stat. In prima faza am crezut ca este vorba de un banc adresat conducerii acestui minunat stat. Iti dai seamna un banc cu "Super Base" sau "Buzuta" ,"Elena de Bucuresti" sau despre "Boc , Boc" si asa mai departe gasim o sumedenie de persoane carora le putem face un banc insa in povestea noastra nu este vorba de orice fel de banc, ci unul cu poliţişti.



“Ştiţi de câţi poliţişti e nevoie ca să schimbi un bec?”, e replica pentru care acest tânăr din Iaşi susţine că a primit amenda de 200 de lei. Ştefan caci asa se numeste viteazaul nostru a povestit că, în urmă cu o săptămână, aflat în centrul oraşului IASI le spunea prietenilor acest banc, când un agent comunitar l-a auzit. I-a cerut să se legitimeze şi l-a acuzat că spunând aceste bancuri aduce ofense la adresa oamenilor legii şi a instituţiei pe care ei o reprezintă.
“Am crezut că este o glumă, însă poliţistul mi-a cerut să-l însoţesc la secţie”, a spus Ştefan. Tânărul l-a urmat şi susţine că pe drum poliţistul i-a cerut să continue bancul, iar el s-a conformat. Convins în continuare că este o farsă, acesta i l-a spus: “E nevoie de trei poliţişti să schimbi un bec. Unul să ţină de el şi doi să rotească masa”. Agenţilor comunitari nu li s-a părut deloc amuzant, aşa că l-au "premiat" pe glumeţ cu 200 de lei amendă, pentru că "le-a lezat integritatea".
Morala : Greu de spus sa dau dreptate politistului sau tanarului ? Va las pe voi sa va spuneti opinia aici pe blog
Poti vedea mai multe aici

Inceput de Toamna

In fiecare inceput de toamna, cand ziua se zoreste spre asfintit, vazduhul rasuna de larma voioasa a randunelelor ce se pregatesc sa migreze departe, departe, acolo unde-i... cald si bine iar natura pare deodata pustiita, stinghera.

A venit toamna!,
Cu regret, ne dam seama ca, iata, a mai trecut o vara. Trebuie totusi sa acceptam ca a venit toamna, si sa gasim in aceasta motive de bucurie!
Da, toamna, anotimpul recoltelor bogate, cand constatam cat de generoasa poate fi natura, dar si cat de harnici au fost truditorii satelor. Anotimpul in care muscatura rebela a mustului tanar se ostoieste, prevestind inteleapta cumintenie a vinului vechi. Toamna, anotimpul cand, de-a lungul si de-a latul tarii, nuntile se tin lant, vesela zidire intru perpetuitate. Anotimpul in care copiilor li se deschid iar portile scolilor. Toamna... da, toamna...
Mi-a placut de mult acest anotimp si tot timpul in aceasta luna pornesc hai-hui pe carari de munte, lasandu-mi privirile sa se scalde in betia de culori sau, cel putin, sa dau frau liber fanteziei, imaginandu-mi intinderile nesfarsite peste care se asterne acum vesmantul impestritat al toamnei.
Ridic ochii si sa privesc cerul de un albastru ireal, in zilele senine, ori plumburiu si amenintator, cand vremea se incrunta a furtuna, cerul toamnei e intotdeauna fascinant, impresionant.

Putin stiu despre aceasta luna denumirea septembrie (latină: September) vine de la cuvântul latinesc septem, șapte, pentru că luna septembrie era a șaptea lună în calendarul roman.
Grecii numeau luna septembrie Boedromion. La noi, luna septembrie, popular, se numeste Răpciune. Septembrie începe în aceeași zi a săptămânii ca și Decembrie, în fiecare an. Pe 23 septembrie este echinocțiul de toamnă, când ziua este egală cu noaptea.
Spre deosebire de anul civil care incepe la 1 ianuarie, anul bisericesc incepe la 1 septembrie. Potrivit traditiei mostenita din Legea Veche, in aceasta zi s-a inceput creatia lumii si tot in aceasta zi Mantuitorul a inceput propovaduirea.
O toamna frumoasa tuturor